Beschrijving
Witte Peper is de rijpe vrucht van de peperplant. De vruchtjes worden na de rijping geplukt en ontdaan van het velletje. Witte Peper is dus eigenlijk het gedroogde vruchtvlees van de peperzaadjes. De smaak van Witte Peper is subtieler en milder dan de sterke smaak van Zwarte Peper.
De peperplant is een klimplant afkomstig uit India. Na twee tot drie jaar verschijnen aan de peperplant witte bloempjes die zich ontwikkelen tot trossen ronde bessen. Deze bessen zijn eerst groen, dan rood en uiteindelijk donkerbruin. Groene peper, zwarte en witte peper zijn allemaal afkomstig van dezelfde peperplant. Groene peper zijn bessen die men oogst als ze nog groen zijn. Zwarte peper zijn bessen die men halfrijp plukt en daarna droogt.
Peper vind je gemalen of als hele korrels. Om zo veel mogelijk het aroma te bewaren, koop je best hele peperkorrels en maal je ze vlak voor gebruik.
BEREIDING
Peper kan je in bijna alle hartige gerechten gebruiken. Voeg gemalen peper pas tegen het einde van de kooktijd toe, anders smaakt hij bitter.
Heel lekker in witte sauzen (je ziet dan geen zwarte stippen), heldere boeuillons/soepen, gestoomde, gepocheerde of gebakken vis, bij curry’s, in kipgerechten, in aardappelpuree,….
U vindt Witte Peper eveneens terug als ingrediënt van onze Mexicaanse Kruiden, Tzatziki kruiden en Kerrie mild
GEZONDHEID
Peper werkt stimulerend en antibacterieel.
TER INFO
Naast de gelijksoortige Zwarte, Groene en Witte Peper, hebben wij ook nog Roze Peper in ons aanbod. Dit is een heel ander product dat eerder behoort tot de familie van de Chilipepertjes.
Alle kruiden zijn perfect, zeer lekker.