Meimaand = Promomaand!
Plaats een bestelling bij ‘t Lof der kruiden en ontvang gratis een pakje kamillethee!

Biologisch

Bio Vierkant

Biologisch

Aangezien veel van onze kruiden en afgeleide producten gebruikt worden om in te zetten op een betere gezondheid, hebben we de keuze gemaakt om alleen maar bio-gecertificeerde producten in ons aanbod op te nemen. Bij ‘t Lof der Kruiden gebeurt de BIO-controle door een erkend keuringsorgaan, Certisys bvba (BE-BIO-01)

We zetten de 4 hoofdprincipes van “Biologisch” graag eens op een rijtje:

Gezondheid

Bio wil gezonde voeding produceren, op een gezonde manier. De gezondheid van bodem, plant, dier en planeet is even belangrijk als die van de mens. Om die reden is het gebruik van synthetische chemicaliën en ggo’s niet toegestaan bij biologische landbouw.

Zorg

Bio springt zorgzaam om met natuurlijke hulpbronnen en gebruikt geen technologie waarvan men de gevolgen op lange termijn niet kan inschatten.

Ecologie

Bio werkt vanuit respect voor de natuur. De bioboer maakt gebruik van de kracht van het ecosysteem en de biodiversiteit op en rond zijn boerderij.

Eerlijkheid/Fairness

Biologische voedselproductie moet voor iedereen rechtvaardig zijn: boeren, personeel, landbouwdieren, verwerkers, vervoerders, handelaars en consumenten.