Beschrijving
Karwijzaad is een kruid dat vaak wordt verward met komijn aangezien ze nogal sterk op elkaar lijken. Karwij is echter dubbel zo sterk van smaak en ook veel scherper dan komijn en wordt vooral gebruikt in de Duitse en Oostenrijkse keuken. Zo vind je het bijvoorbeeld vaak terug in zuurkool. Ook heeft het enkele interessante gezondheidseffecten.
GENEESKRACHTIGE WERKING
- Spijsvertering
- Bij winderig, opgeblazen gevoel (bij volwassenen)
- Karwijzaad werkt eetlustbevorderend
- Voor een betere maagwerking
- Bij een moeilijke spijvertering (bv vetten)
- Karwij stimuleert de aanmaak van moedermelk ( zie ook onze Kruidenthee Borstvoeding )
INFUSIE KARWIJ
Bij winderigheid of opgeblazen buik: 1 koffielepel karwijzaad (bij voorkeur wat geplet) per kop – Overgieten met heet water – 10 tot 15 minuten laten trekken – meerdere koppen per dag drinken.
CULINAIR GEBRUIK
Karwij is dubbel zo sterk van smaak en ook veel scherper dan komijn en wordt vooral gebruikt in de Duitse en Oostenrijkse keuken. Karwij doet het verder heel goed bij rijst, linzen, gebraad en eenpansgerechten.
COMBINATIES:
Met Pepermunt en Kamille bij een moeilijke spijsvertering.
Ook in ons aanbod
U vindt Karwijzaad ook terug in onze Kruidenthee Zorgeloos, Kruidenthee Digestief en de specerijenmixen Steak-kruiden, Couscous-kruiden, en Harissa-kruiden.
Even opgelet:
Er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen bij een normale dosis.
Prima en zeer aromatische karwij.