Welk water gebruiken voor een lekkere kop thee?

Artisjok-thee

Daar kruidenthee voor 99% bestaat uit water, is het aan te raden niet te lichtzinnig om te gaan bij de keuze van het water.

Algemeen kunnen we stellen dat leidingwater in de meeste gevallen geen goede optie is voor een optimale thee ervaring. Vooral niet in Belgie en Nederland omdat het mineralengehalte (vooral calcium en magnesium) van het leidingwater er heel hoog ligt.

Mineralen zorgen er in de eerste plaats voor dat de smaak -en inhoudsstoffen van de theekruiden niet goed kunnen worden opgenomen. Daarnaast zijn er nog tal van nadelen voor de thee: weinig smakelijke geur, donkere troebele kleur, een vies velletje aan het oppervlakte van het water, aanslag in je theekop of theepot.

Er bestaan verschillende manieren/systemen om je water te zuiveren en te ontdoen van chemische stoffen en hoge mineraalconcentraties. Het gebruik van filterkannen (vb Brita Maxtra) biedt volgens ons op basis van prijs/kwaliteit doorgaans goede resultaten.

Mineraalarm flessenwater kopen kan ook een mooie oplossing bieden, al is deze optie doorgaans iets prijziger. Voorbeelden van mineraalarm water zijn Spa Reine, Mont Roucous, Montcalm en Montille.

Andere blogberichten