Beste klant, Tussen 12 en 18 november gaan we even in verlof. Je kunt in deze periode nog steeds bestellen, maar we verzenden pas opnieuw vanaf woensdag 19 november. Dankjewel voor je begrip en geduld! t Lof der Kruiden team

Zachte Saffraankip met Goudgele Groenten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes (of 1/4 theelepel saffraanpoeder)
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon (kan van een blokje)
  • 100 ml room (optioneel, voor een romige saus)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie of koriander (optioneel, voor afwerking)

Bereidingswijze

  1. Saffraan activeren: Doe de saffraan in een klein kommetje met 2 eetlepels warm water en laat dit even trekken.
  2. Kip bakken: Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilets op middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Groenten fruiten: In dezelfde pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  4. Wortel en aardappel toevoegen: Roer de wortelschijfjes en aardappelblokjes erdoor en bak ze kort mee.
  5. Saffraan en bouillon erbij: Giet de saffraan (met het vocht) en de kippenbouillon in de pan. Roer alles goed door.
  6. Kip terug in de pan: Leg de kipfilets bovenop de groenten en laat het geheel met een deksel op laag vuur sudderen gedurende 20-25 minuten, of tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
  7. Optioneel: Room toevoegen: Voor een romige saus, voeg de room toe in de laatste 5 minuten en roer goed door.
  8. Afwerken en serveren: Kruid met zout, peper en paprikapoeder. Garneer met fijngehakte peterselie of koriander en serveer warm.

Bijhorende Artikelen