Fabrikanten

Geen fabrikant

Best verkochte producten

Bekeken producten

Rode Zonnehoed

PLECH

Nieuw product

Echinacea purpurea

Meer details

2,75€

Meer informatie

Wie houdt van vlinders in de tuin, moet een plaatsje vrijmaken voor Echinacea purpurea ! 
Zeer bijzonder aan deze plant is dat de kroonblaadjes na een tijdje naar beneden gaan hangen zodat hun bloemenhart volop lonkt naar de rond dwarrelende vlinder. Combineer je hem trouwens met planten zoals ijzerhard (Verbena), kattenkruid (Nepeta), bergamot (Monarda), goudsbloem (Calendula) of kruisdistel (Eryngium) dan ben je klaar om de concurrentie aan te gaan met de vele vlindertuinen.

Gezien de sterke associatie tussen vlinders en de zomer hoeft het geen verrassing te zijn dat de rode zonnehoed volop wil baden in de zon. Verder heeft hij nood aan een voedzame, kalkhoudende en niet te natte bodem. Heb je een natte tuingrond dan kan je eventueel wat grof zand eronder mengen om de waterafvoer te verbeteren. Snoei hem verder flink terug in de lente om een nieuwe uitbundige bloei te waarborgen. 

Wist je trouwens dat de wortels van deze plant antibiotische stoffen en stoffen die het immuunsysteem versterken bevatten ? En dit was al gekend bij de Indianen. 

Tot slot nog een belangrijke tip: de rode zonnehoed is op zich al een late zomerbloeier. Neem je echter de tijd en de moeite om de verwelkte bloemen te verwijderen, dan zal hij zelfs tot in oktober jouw tuin opfleuren of kan je in een vaas de zomerzon langer in jouw huis koesteren. Vind je dit teveel moeite, geen nood. De uitgebloeide bloemenhartjes zijn op zich ook echte wondertjes der natuur !

Plantennaam:

Rode zonnehoed

Familie:

Asteraceae

Soort gewas:

Vaste plant 

Bloeimaand:

Juni, Juli, Augustus, September

Wintergroen:

Bladverliezend

Winterhardheid:

Goed winterhard

Habitat:

Normale bodem

Standplaats:

Zon

Recensies

Schrijf uw recensie

30 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Follow us on Facebook