Maretak - Viscum album L.
  • Maretak - Viscum album L.

Maretak - Viscum album L.*

€ 2,05
Inclusief belasting

Bij matige hoge bloeddruk.
Gebruikte deel: de bebladerde twijgjes zonder de bessen.

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Gewicht
Aantal
favorite
0

GEZONDHEID  

Werking:

Bloedsomloop
Bij hypertensie, hartritmestoornissen, angina pectoris, arteriosclerose en aangeboren hartklepgebreken. Reguleert de hartslag, werkt daar waar het nodig is, dus zowel bij hoge - als lage bloeddruk. Werkt krampopheffend en kalmerend. Verder ook bij baarmoederbloedingen, bij bloeddrang in het hoofd en aderverkalking.


Zenuwstelsel
Kalmeert en ontkrampt bij migraine, hysterie en stuipen. Verder bij infecties, evenwichtsstoornissen, overgangsklachten, maar ook bij epilepsie. De werking gaat via het vegetatieve zenuwstelsel. Prikkelt de klieren van de spijsverteringsorganen en bevordert de stofwisseling. Ook bij astma en psychische verkramping.


Goede combinaties:

Gaat goed samen met Meidoorn, Herderstasje en Lindebloesem in gelijke delen voor hartkwalen.


Let op:

Maretak is een wat giftige plant, met name de bessen, vooral voor kinderen. Omdat het kruid tyramine bevat kunnen patiënten die een antidepressiva van het MAO-type gebruiken, beter geen preparaten die Maretak bevatten innemen. Deze combinatie kan een gevaarlijke hoge bloeddruk opleveren (vraag dit na bij uw apotheek).


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

DKMAR

Datasheet

Toepassingen
Circulatie

Specifieke referenties