Kruidnagel - Caryophyllus aromaticus
  • Kruidnagel - Caryophyllus aromaticus

Kruidnagel - Caryophyllus aromaticus*

€ 3,55
Inclusief belasting

Ingrediënten: gedroogde kruidnagel

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01.

Gewicht
Aantal
favorite
0

rating Lees de 2 reviews
Gemiddeld: 4/5 - Aantal reviews: 2
CULINAIR

Kruidnagels zijn gedroogde bloemknoppen van de kruidnagelboom. Ze zijn bekend door hun intensieve, langdurig blijvende smaak en hun speciale vorm. De bloemknoppen worden geplukt zodra ze roze beginnen te kleuren en voordat de bloembladen zichtbaar zijn. Deze knoppen worden daarna gedroogd; ze kleuren dan bruin en worden zeer hard.


Verwerkingsvormen

Je kan kruidnagels in hun geheel of gemalen kopen. Hele kruidnagels behouden langer hun aroma dan gemalen kruidnagels.


Bewaren

Bewaar kruidnagels in een goed afgesloten pot op een droge, donkere plaats. Je kan de kwaliteit van kruidnagels controleren door ze in water te leggen: als ze blijven drijven, zijn ze vers.


Bereiding

Je kan hele kruidnagels gebruiken om stoofschotels te kruiden. Kruidnagels passen uitstekend bij knoflook, uien en peper. Gemalen kruidnagels zijn lekker bij rundvlees, lamsvlees, marinades en soepen.

GEZONDHEID

Kruidnagels bevatten ijzer en vitamine C.


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

DKKRU

Specifieke referenties

ean13
8719325672558

Klik hier om een review te schrijven

Kruidnagel
rating 4 5 0.5
Super kwaliteit en service
Kruidnagel
rating 4 5 0.5
Heerlijk