Best verkochte producten

Bekeken producten

Koriander - Coriandum sativum*

Nieuw product

Ingrediënten: koriander (coriandri fruct.)

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

3,75€ incl. btw

 • 75g
 • 150g

Meer informatie

CULINAIR

Koriander wordt niet alleen als verse plant gebruikt (met dat peterselieachtige blad en die typische smaak), maar ook de zaden kun je goed gebruiken in de keuken. 
Korianderzaad is eigenlijk ook weer een kleine bedrieger in de keuken, want wat wij korianderzaad noemen zijn helemaal geen zaden. Het zijn namelijk de hele kleine, gedroogde vruchtjes van de korianderplant. De ‘zaden’ staan als gemalen variant ook wel bekend onder de naam Ketoembar.

Als specerij in de Afrikaanse, Oosterse en Mediterrane keuken doet korianderzaad ook dienst als smaakmaker in vele donkere bieren. En natuurlijk vind je deze zaden ook terug in de Arabische keuken, als één van de basisingrediënten van het specerijmengsel Ras el Hanout. Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant.

De smaak van koriander (het blad) en korianderzaad is compleet verschillend. Veel mensen hebben een afkeer van koriander omdat het zeepachtig zou smaken. Diezelfde mensen kunnen gemalen korianderzaad dan wel weer enorm waarderen in gerechten, vanwege de pikante, nootachtige, citrus smaak.

GEZONDHEID

Voor een betere spijsvertering
Ondersteunt de werking van de lever


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Kwaliteit 
22-06-2019

Koriander

Uitstekende kwaliteit en service

  Kwaliteit 
  10-01-2019

  Koriander

  Lekker!

   Schrijf uw recensie!

   Schrijf uw recensie

   Koriander - Coriandum sativum*

   Koriander - Coriandum sativum*

   Ingrediënten: koriander (coriandri fruct.)

   * Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

   30 andere producten in dezelfde categorie:

   Follow us on Facebook