Koriander
  • Koriander

Koriander - Coriandum sativum*

€ 3,75
Inclusief belasting

Ingrediënten: koriander (coriandri fruct.)

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Gewicht
Aantal
favorite
0

rating Lees de 2 reviews
Gemiddeld: 5/5 - Aantal reviews: 2
CULINAIR

Koriander wordt niet alleen als verse plant gebruikt (met dat peterselieachtige blad en die typische smaak), maar ook de zaden kun je goed gebruiken in de keuken. 
Korianderzaad is eigenlijk ook weer een kleine bedrieger in de keuken, want wat wij korianderzaad noemen zijn helemaal geen zaden. Het zijn namelijk de hele kleine, gedroogde vruchtjes van de korianderplant. De ‘zaden’ staan als gemalen variant ook wel bekend onder de naam Ketoembar.

Als specerij in de Afrikaanse, Oosterse en Mediterrane keuken doet korianderzaad ook dienst als smaakmaker in vele donkere bieren. En natuurlijk vind je deze zaden ook terug in de Arabische keuken, als één van de basisingrediënten van het specerijmengsel Ras el Hanout. Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant.

De smaak van koriander (het blad) en korianderzaad is compleet verschillend. Veel mensen hebben een afkeer van koriander omdat het zeepachtig zou smaken. Diezelfde mensen kunnen gemalen korianderzaad dan wel weer enorm waarderen in gerechten, vanwege de pikante, nootachtige, citrus smaak.

GEZONDHEID

Voor een betere spijsvertering
Ondersteunt de werking van de lever


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

DKKOR

Datasheet

Toepassingen
Spijsvertering

Specifieke referenties

ean13
8719325672619

Klik hier om een review te schrijven

Koriander
rating 5 5 0.5
Uitstekende kwaliteit en service
Koriander
rating 5 5 0.5
Lekker!