Best verkochte producten

Bekeken producten

 • Matcha
  Matcha

  Groene theepoeder* Uit gecontroleerde...

Nieuw Matcha

Matcha

DKMAT

Nieuw product

Groene theepoeder

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

8,55€ incl. btw

Datasheet

Gewicht50g

Meer informatie

Matcha... het groene goud, echte slow tea. 

De eerste vermeldingen (anno 1000 n.C.) van Matcha (vrij vertaald, Gemalen Thee) komen uit China. Pas rond 1200 kwam de Matcha naar Japan waar het onderdeel werd van de theecultuur. Deze Matcha komt uit de Chinese provincie Zhejiang. Deze blaadjes van de theestruik worden minstens de 3 laatste weken voor de pluk in de schaduw gehouden en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid en wordt er tevens ook meer chlorofyl aangemaakt. Enkel de beste blaadjes worden met de hand geplukt en verwerkt in matcha. Na de oogst worden de bladeren te drogen gelegd waarbij ze ongeveer 30% aan vochtigheid verliezen. De blaadjes worden 2 minuten stoombehandeld om de oxidatie te stoppen en vervolgens traag gemalen waarbij de temperatuur van de maalstenen gecontroleerd laag wordt gehouden. Deze gekoelde manier van malen zorgt er voor dat het aroma van de Matcha optimaal blijft behouden. Dit is een heel traag proces waardoor het kan makkelijk een uur kan duren om 30 gram matcha de produceren.

Matcha en gezondheid

 • Er zijn meer antioxidanten aanwezig in matcha, dan in andere thee. Deze zorgen er o.a. voor dat je bloedsuikerspiegel niet piekt of daalt, doordat de energie langzaamaan wordt vrijgegeven. Ook heb je antioxidanten nodig om je te beschermen tegen vrije radicalen.
 • Matcha kan ondersteuning bieden voor een beter immuunsysteem.
 • Matcha heeft de voordelen van cafeïne, je wordt er alerter en energieker van, maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit.
 • Matcha boost je metabolisme en helpt zo uw gewicht onder controle te houden.
 • De chlorophyll in de Matcha bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af. Het helpt uw lichaam uw lichaam te zuiveren.
 • Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect. Deze stof staat erom bekend stress en angst te verminderen en je hartslag te kalmeren.

 

Bereidingstips:

 • Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
 • Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
 • Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.

Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ...

 

Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Schrijf uw recensie

Matcha

Matcha

Groene theepoeder

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook