Best verkochte producten

Bekeken producten

Peper Mix*

Nieuw product

Peperkorrels + Schinus terebinthifolius

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

3,40€ incl. btw

 • 50g
 • 100g
 • 150g

Meer informatie

CULINAIR

De zwarte, witte en groene peper wordt gemaakt van het besje van de klimplant Piper nigrum. Groene peperkorrels zijn de nog onrijpe peperbesjes. Deze worden geplukt net voor ze beginnen te rijpen. De onrijpe korrels worden gevriesdroogd om ze groen te houden.
Voor de zwarte peper wordt de bes iets later geplukt, als hij nog groen is, maar wel volgroeid. Dat is het moment dat de besjes de meeste geurstoffen bevatten. Door ze heel kort in heet water te leggen, gaan de cellen van het vruchtvlees barsten en worden de besjes door inwerking van de vrijgekomen enzymes bruin van kleur. Door de korreltjes in de zon te drogen, wordt het verschrompelde velletje zelfs bijna helemaal zwart.
Voor witte peper wordt de rijpe bes in stromend water geweekt zodat de schil er gemakkelijk afgaat en blijft enkel het binnenste witte deel over. Witte peper heeft ook de aromatische pepersmaak, maar is wat scherper.
Het verhaal van de ‘Roze Peper’ leest u hier.


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Kwaliteit 
26-05-2019

Goede kwaliteit!

Een zeer goede kwaliteit! Voor mijn gevoel is de mix scherper qua smaak dan bij gewone zwarte peper.

  Schrijf uw recensie!

  Schrijf uw recensie

  Peper Mix*

  Peper Mix*

  Peperkorrels + Schinus terebinthifolius

  * Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

  30 andere producten in dezelfde categorie:

  Follow us on Facebook