Best verkochte producten

Bekeken producten

Peper Roze*

Nieuw product

Schinus terebinthifolius

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

4,45€ incl. btw

  • 50g
  • 100g
  • 150g

Meer informatie

CULINAIR

Roze peper (Schinus terebinthifolius) is eigenlijk geen echte peper (zie Zwarte Peper, Witte Peper, Groene Peper). De koraal-rode, 4-5 mm grote bessen groeien aan een in Midden- en Zuid-Amerika voorkomende struik die tot de Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae) behoort.

Roze peper heeft niet de typische pepersmaak maar een eerder warme aromatische, zelfs bijna zoete smaak. De zaadjes hebben wel een pikant smaakje maar zeker niet zo ‘heet’ als de zaadjes van bv. chilipepertjes.

Roze peper wordt dan ook meestal gebruikt in combinatie met andere echte peper (zie Peper seizoenen) of in andere kruidenmengelingen voor een extra smaaktoets en uiteraard de mooie kleur.


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Schrijf uw recensie

Peper Roze*

Peper Roze*

Schinus terebinthifolius

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook