Best verkochte producten

Bekeken producten

Fenegriek*

Nieuw product

Ingrediënten: fenegriekzaad(Trigonella foenum-graecum)
Gebruikte deel: Zaden 


* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

2,20€

 • 50g
 • 100g
 • 150g

Datasheet

ToepassingenSpieren en Gewrichten
ToepassingenVrouwen
ToepassingenBloedsomloop
ToepassingenSpijsvertering

Meer informatie

CULINAIR

Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse (curry), de Arabische (gebak en brood) en de Noord-Afrikaanse (vlees en vis) keuken. De Indiase benaming is Methi. Fenegriekzaad is ook een bekend en populair kiemzaad om als kiemgroente op te kweken. Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, net als komijn

GEZONDHEID

Cholesterol 

Bij een te hoge cholesterolspiegel


Diabetes

Fenegriek reguleert het bloedsuikerniveau. Hiermee is het een goed kruid voordiabetes type 2-patiënten. De bloedsuikerwaarden na een maaltijd worden na vier weken fenegriek eten significant omlaag gebracht. Daardoor is er minder insuline nodig. Verschillende fytonutriënten in fenegriek, waaronder chroom, 4-hydroxyleucine, trigonelline, nicotinezuur en coumarines zorgen ervoor dat de suikerstofwisseling beter gaat.


Maag- en darmproblemen

Fenegriek wordt in de kruidengeneeskunde ingezet om verschillende problemen met spijsverteringsorganen te genezen. Het helpt tegen een maagzweer, maagwandinfectie, slokdarmontsteking, darmzweren, constipatie en flatulentie. Er zitten veel slijmstoffen in dit kruid en deze zorgen ervoor dat de slijmlaag van de maag en darmen beter beschermd wordt.


Word sterk met fenegriek

Fenegriek bevordert de ijzeraanmaak en de aanmaak van rode bloedcellen. Dat is de reden dat het bij bloedarmoede wordt voorgeschreven. Ook bij een herstel van een langdurige ziekte komt fenegriekzaad van pas. Daarbij zijn alle vormen van zwakheid, vermoeidheid en lusteloosheid goede indicaties om tot het eten van fenegriekzaad over te gaan. Er zitten natuurlijke anabolen in fenegriekzaad waardoor de spieren worden opgebouwd. Sommige sporters gebruiken daarom fenegriekzaad. Ook is het een geliefd kruid onder bodybuilders die het gebruik van natuurlijke middelen voorstaan. Diosgenine is het fytonutriënt wat in de farmaceutische industrie gewonnen wordt uit fenegriekzaad met als doel steroïde hormonen te maken.


Fenegriek voor de vrouw

Fenegriek behoort tot de groep van de fyto-oestrogenen. Dit betekent dat ze een positieve werking hebben op het oestrogeen in het vrouwelijk lichaam. Simpelweg omdat ze de werking ervan nabootsen. Voor vrouwen tijdens de menopauze is fenegriek een uitkomst aangezien het lichaam minder oestrogenen aanmaakt. Dit kan gepaard gaan met allerlei opvliegingen en plotselinge stemmingswisselingen. Fenegriek helpt deze effecten neutraliseren.
Fenegriek helpt ook bij de ontwikkeling van de melkklieren in de borsten. Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding 


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Kwaliteit 
10-01-2019

Feneriek

Lekker

  Kwaliteit 
  06-12-2018

  Fenegriek

  Geroosterd en gemalen, lekker in slaatjes.

   Kwaliteit 
   22-06-2018

   Gezond!

   Ik rooster de fenegriekzaden eerst in een pannetje dan toevoegen aan soep of curry. Lekker, maar vooral gezond.

    Schrijf uw recensie!

    Schrijf uw recensie

    Fenegriek*

    Fenegriek*

    Ingrediënten: fenegriekzaad(Trigonella foenum-graecum)
    Gebruikte deel: Zaden 


    * Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

    30 andere producten in dezelfde categorie:

    Follow us on Facebook