Best verkochte producten

Bekeken producten

Fenegriek*

DKFEN

Nieuw product

Ingrediënten: fenegriekzaad(Trigonella foenum-graecum)
 

* Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

Meer details

3,20€ incl. btw

Datasheet

Gewicht150g
ToepassingenVrouwen

Meer informatie

CULINAIR

Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse (curry), de Arabische (gebak en brood) en de Noord-Afrikaanse (vlees en vis) keuken. De Indiase benaming is Methi. Fenegriekzaad is ook een bekend en populair kiemzaad om als kiemgroente op te kweken. Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, net als komijn

GEZONDHEID

Cholesterol 

Bij een te hoge cholesterolspiegel


Diabetes

Fenegriek reguleert het bloedsuikerniveau. Hiermee is het een goed kruid voordiabetes type 2-patiënten. De bloedsuikerwaarden na een maaltijd worden na vier weken fenegriek eten significant omlaag gebracht. Daardoor is er minder insuline nodig. Verschillende fytonutriënten in fenegriek, waaronder chroom, 4-hydroxyleucine, trigonelline, nicotinezuur en coumarines zorgen ervoor dat de suikerstofwisseling beter gaat.


Maag- en darmproblemen

Fenegriek wordt in de kruidengeneeskunde ingezet om verschillende problemen met spijsverteringsorganen te genezen. Het helpt tegen een maagzweer, maagwandinfectie, slokdarmontsteking, darmzweren, constipatie en flatulentie. Er zitten veel slijmstoffen in dit kruid en deze zorgen ervoor dat de slijmlaag van de maag en darmen beter beschermd wordt.


Word sterk met fenegriek

Fenegriek bevordert de ijzeraanmaak en de aanmaak van rode bloedcellen. Dat is de reden dat het bij bloedarmoede wordt voorgeschreven. Ook bij een herstel van een langdurige ziekte komt fenegriekzaad van pas. Daarbij zijn alle vormen van zwakheid, vermoeidheid en lusteloosheid goede indicaties om tot het eten van fenegriekzaad over te gaan. Er zitten natuurlijke anabolen in fenegriekzaad waardoor de spieren worden opgebouwd. Sommige sporters gebruiken daarom fenegriekzaad. Ook is het een geliefd kruid onder bodybuilders die het gebruik van natuurlijke middelen voorstaan. Diosgenine is het fytonutriënt wat in de farmaceutische industrie gewonnen wordt uit fenegriekzaad met als doel steroïde hormonen te maken.


Fenegriek voor de vrouw

Fenegriek behoort tot de groep van de fyto-oestrogenen. Dit betekent dat ze een positieve werking hebben op het oestrogeen in het vrouwelijk lichaam. Simpelweg omdat ze de werking ervan nabootsen. Voor vrouwen tijdens de menopauze is fenegriek een uitkomst aangezien het lichaam minder oestrogenen aanmaakt. Dit kan gepaard gaan met allerlei opvliegingen en plotselinge stemmingswisselingen. Fenegriek helpt deze effecten neutraliseren.
Fenegriek helpt ook bij de ontwikkeling van de melkklieren in de borsten. Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding 


Disclaimer: Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gelijk welke schade die u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze site. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap, zogen of bij kinderen onder de 2 jaar is het verstandig u eerst goed te laten informeren.

Recensies

Kwaliteit 
22-06-2019

Fenegriek

Uitstekende kwaliteit en service. EEn aanrader!

  Kwaliteit 
  21-05-2019

  Uitstekende kwaliteit,

  Uitstekende kwaliteit, netjes verpakt. Prima verzorgd. Aanbevolen.

   Kwaliteit 
   05-03-2019

   Goede kwaliteit

   Een supergoed kwaliteit!

    Kwaliteit 
    24-01-2019

    Bio Fenegriek voor een goede prijs

    Fenegriek is natuurlijk fenegriek. Dus over de smaak hoeven we het niet te hebben. Maar een biofenegriek voor deze prijs is gewoon super. Verder prima service bij deze club!

     Kwaliteit 
     10-01-2019

     Feneriek

     Lekker

     • 1 van 1 personen vonden deze recensie bruikbaar.
     Kwaliteit 
     06-12-2018

     Fenegriek

     Geroosterd en gemalen, lekker in slaatjes.

      Kwaliteit 
      22-06-2018

      Gezond!

      Ik rooster de fenegriekzaden eerst in een pannetje dan toevoegen aan soep of curry. Lekker, maar vooral gezond.

      • 1 van 1 personen vonden deze recensie bruikbaar.

      Schrijf uw recensie!

      Schrijf uw recensie

      Fenegriek*

      Fenegriek*

      Ingrediënten: fenegriekzaad(Trigonella foenum-graecum)
       

      * Uit gecontroleerde biologische teelt BIO-BE-01

      30 andere producten in dezelfde categorie:

      Follow us on Facebook