HOP, bio en lokaal

Le Humulus Lupulus nouveau est arrivé !

Het is niet altijd even simpel maar waar we kunnen, kopen we voortaan de kruiden uit ons assortiment zo lokaal mogelijk aan. Het is niet simpel omdat enerzijds heel wat van onze kruiden nu eenmaal een warmer klimaat nodig hebben om te groeien en anderzijds zijn heel wat 'lokale Westerse kruiden' niet beschikbaar op de markt als bio-gecertificeerd . De reden hiervoor is meestal de arbeidsintensiteit waardoor de (loon)kost veel te hoog oploopt om als producent/verkoper mee te kunnen in de nogal sterk concurrentiële wereld van gedroogde kruiden en -thee. 

Maar kijk... één van de kruiden die perfect voldoet aan onze voorwaarden van bio, lokaal en superieure kwaliteit is de Poperingse hop, rechtstreeks van de velden van De Plukker (Hopboerderij en Brouwerij) 

Reeds eeuwenlang wordt er in de streek van Poperinge hop geteeld. Het milde zeeklimaat en de vruchtbare zandleembodem vormen een ideale basis om een rijk pallet aan hopvariëteiten uitstekend te laten gedijen.

Zoals bij de meeste hopboeren nam Joris, de jongste zoon van Daniël, het bedrijf over van zijn vader. Dit was in 1993 en is niet zo verwonderlijk, want zowel langs vaders en moeders kant werd er sinds minstens 5 generaties hop gekweekt.

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december