Composteerbare verpakking

Zakjes zonder bomen!

Waar we kunnen, beperken we zoveel als mogelijk onze ecologische voetafdruk. Zo zijn al onze kruiden bio-gecertificeerd en sinds kort heeft onze nieuwe verpakking een veel kleinere invloed op het milieu...

Ons uitgangspunt: De natuur kent geen afval en restproducenten kunnen altijd nuttig zijn in een nieuwe toepassing. In dit geval als grondstof voor kwalitatief hoogwaardige, duurzame papieren zakjes. Onze nieuwe zakjes zijn gemaakt van bladeren en stengels die overblijven na de oogst en deze worden bewerkt tot grondstof voor papier. Met andere woorden, voor onze nieuwe verpakking is nooit een boom moeten sneuvelen. 

Wist je dat ...De milieuimpact is 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan gerecycleerd papier. PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in India en Zuid Amerika die van grote betekenis zijn voor de lokale communities aldaar. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. Ik hoor u al denken..." Zakjes van papier van de andere kant van de wereld ? Is dit wel ecologisch verantwoord aangezien de vele transportkilometers ?" Wel, we moeten ergens beginnen he en de transportimpact e.d. zitten mee vervat in bovenvermelde cijfers. 

Nog even dit... Kruiden in een enkelvoudig papieren zakje is eigenlijk niet zo'n goed idee. Papier heeft een te verwaarlozen barrière waardoor smaak, kleur en geur heel snel verloren gaan. Daarom zijn onze zakjes aan de binnenzijde bekleed met een bio-film (PLA/maïszetmeel). En dan nog het etiket, wel ook dit is gemaakt van Paperwise-papier en verlijmt met BioTAK. Dit is de eerste kleefstof ter wereld die het EN13432-certificaat (=composteerbaar) mag dragen. 

Deze bewust gekozen combinatie van zakje, folie, etiket, lijm zorgt ervoor dat wij onze zakjes mogen voorzien van het officiële Europese 'Composteerbaar'-logo. 

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december