Best verkochte producten

Bekeken producten

Witloof 'Hollandse Middelvroeg'

BZWTL

Nieuw product

Cichorium intybus var. foliosum

Meer details

2,65€

Datasheet

Inhoud verpakking3g (voor 30m²)
Aantal zaden per gram700 zaden
Plantafstand30cm x 15cm
Hoogte van de plant40-50cm
StandplaatsZon, half-schaduw

Meer informatie

Witloof ‘Hollandse Middelvroeg’ heeft een heerlijke smaak. De teelt van witlof moet plaatsvinden op arme grond, dus laag in stikstof, zodat de groei niet te snel verloopt. De zaden moeten ondiep gezaaid worden.

De smaak van zelf geteelde witloof is heerlijk. Belangrijk bij het trekken/ forceren is dat de groei niet te snel verloopt en dat de grond waarin de wortels worden gezet, arm is, dus weinig stikstof bevat.

Ook de teelt van de wortels/pennen moet plaatsvinden op onbemeste grond. Zaaien in mei op een rijafstand van 35 cm, later uitdunnen op 12 cm. Het zaad moet ondiep gezaaid worden. Eind oktober, begin november kunnen de wortels worden gerooid. Het loof net boven het groeipunt, ongeveer 3 cm boven de wortelhals, afsnijden (kan ook met de schop).

Het trekken/ forceren kan in een kuil buiten, onder plat gas of kas en zelfs in de kelder. De wortels bij elkaar rechtop of iets schuin in de grond plaatsen, de bovenkant net boven maaiveld. Vervolgens afdekken met een losse laag grond van ongeveer 15 cm. Zodra matige vorst verwacht wordt de kuil afdekken. Aan het eind van de winter zijn de kroppen voldoende groot. Vanzelfsprekend zijn de kroppen op een warmere plaats sneller goed


Teelt in vollegrond

JFMAMJJASOND
Zaaien
OogstenRecensies

Schrijf uw recensie

Witloof 'Hollandse Middelvroeg'

Witloof 'Hollandse Middelvroeg'

Cichorium intybus var. foliosum

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook