Best verkochte producten

Bekeken producten

Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei'

BZRDE

Nieuw product

Pisum sativum

Meer details

3,49€

Datasheet

Inhoud verpakking75 g (voor 14 m²)
Aantal zaden per gram5 zaden
Plantafstand125cm x 3cm
Hoogte van de plant130-150cm
StandplaatsZon

Meer informatie

Rijsdoperwt Eerste vroege mei is een vroeg en productief ras, geschikt voor elke grondsoort. De zaden zijn vrij fijn en rond.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 125x3 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen). 

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.  


Teelt in vollegrond

JFMAMJJASOND
Zaai
OogstenRecensies

Schrijf uw recensie

Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei'

Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei'

Pisum sativum

30 andere producten in dezelfde categorie:

Follow us on Facebook